21 Eylül 2007 Cuma

Alex, Arda'yı istiyor

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) resmi internet sitesinde bugün canlı sohbet odasına konuk olarak taraftarların sorularını yanıtladı. UEFA'nın internet sitesinin ilk sayfasında geniş şekilde yer alan canlı sohbette Alex, kendisi, Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ve Turkcell Süper Lig'le ilgili taraftarların merak ettiği konulara açıklık getirdi. Canlı sohbete İstanbul'dan katılan ve taraftarlardan soru beklediğini kaydeden Alex'e ilk soru, ''Fenerfan'' isimli taraftardan geldi.

Inter galibiyetinin ardından Şampiyonlar Ligi'ndeki bir sonraki maçla ilgili görüşlerini soran taraftara Alex, ''O maç daha zor olacak. Lige başlamadan önce tahmin ettiğimiz gibi grubumuz gerçekten zor. Moskova ve Eindhoven'da oynamak zorundayız, taraftarımızdan uzakta iki maç yapacağız. Puan almanın oldukça zor olduğuna inanıyoruz'' karşılığını verdi.

''Cuneyt'' adlı bir taraftarın, ''İstanbul'un en çok neyini seviyorsun'' şeklindeki sorusu üzerine Brezilyalı yıldız, ''İstanbul çok güzel bir şehir. Sanırım İstanbul'un en çok sevdiğim yönü eskiyle modernin birarada bulunması. Gitmekten en çok keyif aldığım yer ise boğaz ve çevresi. Boğazı keyifle izlemek hoşuma gidiyor'' dedi.

''BÜYÜK BİR FUTBOLCU GRUBUMUZ YOK''

''Şampiyonlar Ligi'nde başarı için Fenerbahçe hangi özelliğini geliştirmeli'' sorusuna ise yıldız futbolcu, ''Takımı her zaman geliştirebilirsiniz ve başarı için de geliştirmeniz şart. Şunu söyleyebilirim ki büyük bir futbolcu grubumuz yok. Aynı düzeyde oynayan daha fazla futbolcuya ihtiyacımız var'' yanıtını verdi.

Gelecekte teknik direktör olmak isteyip istemediğiyle ilgili bir soru üzerine ise Alex, bunu henüz düşünmediğini, futbolu seven ve onun üzerinde çalışan her futbolcunun antrenör olmak için yeterliliğe sahip olduğunu, ancak kendisinin karar vermek için jübile yapmayı bekleyeceğini ifade etti.

Alex, ''Mesut'' isimli bir taraftarın, ''Takımımız Süper Lig'de farklı, Avrupa'da farklı oynuyor, neden'' şeklindeki sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Türkiye'de düzeyimizi aşağıya çekiyoruz. Normal olandan daha fiziksel oyun anlayışı hakim oluyor. Rakiplerimizin oyun tarzına uyuyoruz. Sert oyun karşısında endişeleniyorsun ve futboldan uzaklaşıyorsun. Amacımız sadece futbol oynamak olduğunda ise kalitemizi gösteriyoruz ve bu da genellikle daha çok Avrupa'da oluyor.''

''RİO FERDİNAND, RONALDİNHO VE MESSİ'Yİ ALIRDIM''

İşte Alex'e uefa.com internet sitesinde sorulan sorular ve ünlü futbolcunun verdiği yanıtlar:

-Küçük bir çocukken hayranlık duyduğunuz bir futbolcu var mıydı?

"Zico. Her zaman onun oyunundan çok etkilendim ve takip ettim. O benim jenerasyonumun en muhteşemiydi. Bugün bile hala idmanlara gittiğimde İdolümle çalıştığıma inanamıyorum.

Türkiye'de oynamak hakkında şunu diyebilirim, bu motivasyon eksikliği değil, bu burada futbolun nasıl oynandığı. Türkiye'de futbol daha çok fiziksel temas içeriyor ve hakem pek çok faulü değerlendirmiyor. Bunun yanı sıra Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi birbiriyle mücadele eden büyük takımların hepsi hücumlara karşılık vermek ve kendilerini savunmak amacındalar. Avrupa'da daha iyi takımlarla oynadığımız ve kendimiz de iyi olduğumuz için seviyemizi yükselterek onlarla eşitliyoruz.

-Eğer yönetici ya da teknik direktör olsaydın takımın için hangi oyuncuyu alırdın, 3 isim verebilir misin?

"Rio Ferdinand, Ronaldinho ve Messi."

Hiç yorum yok: