18 Eylül 2007 Salı

'Inter'nasyonal sınav!

Temsilcimiz Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi serüvenine İtalya'nın güçlü ekibi Inter'i Şükrü Saracoğlu'nda ağırlayarak başlıyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanyol hakem Luis Medina Cantalejo yönetecek. Fenerbahçe Kadıköy'de oynadığı son 7 Avrupa maçında hiç yenilgi yüzü görmedi, bu büyü bugün de devam etsin!..

F.Bahçe'de son günlerde yapılan 3-5-2, 4-4-2 tartışmaları bir kenara itildi ve sarı-lacivertli camiada hedef Devler Ligi'nde bir üst tura kalabilmek. Avrupa'da kulüpler bazında en büyük mücadele olan Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmanın parolası yenmek, yenemiyorsan yenilmemek.

Turkcell Süper Lig'de yaptığı son 2 maçta berabere kalan ve oynadığı futbol eleştirilen Fenerbahçe, Kadıköy'de yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi (G ) Grubu ilk maçında güçlü rakibi Inter'i yenerek, 5. kez yer aldığı ''Devler Ligi''ne galibiyetle başlamayı hedefliyor. Sarı-lacivertlilerde hazır olmayan Appiah ve Serdar bugünki maçta forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Tümer'in durumunun maç saatinde belli olacağı, sakatlığı düzelen Deniz'in ise Inter maçında oynayabileceği bildirildi.

- MUHTEMEL 11'LER -

FENERBAHÇE

Volkan Demirel
Önder
Edu
Lugano
Roberto Carlos
Deivid
Aurelio
Deniz
Vederson (Uğur)
Alex
Kezman

INTER
Julio Cesar
Zanetti
Rivas
Samuel
Maxwell
Stankovic (Figo)
Dacourt
Cambiasso
Solari
İbrahimovic
Suazo

STAT: Şükrü Saracoğlu
SAAT: 21.45
YAYIN: Star TV
HAKEM: Luis Medina Cantalejo (İspanya)

- ZİCO TEDİRGİN -

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki rakiplerinden Inter'in, gruptan çıkma şansının yüzde 50 olduğunu, diğer yüzde 50'lik şansı Fenerbahçe'de dahil diğer 3 takımın paylaştığını ifade ederek, ''Bizim tek amacımız, o üç takımdan biri olup, gruptan çıkabilmek'' dedi. Brezilyalı çalıştırıcı, ''Inter grubun favorisi mi?'' şeklindeki soruya, ''Tabii, tarihçesine, yatırımlarına ve kadrosuna baktığımızda, gruptan çıkma şansı yüzde 50 olan takım. Diğer yüzde 50'yi de 3 takıma bölmek mümkün. Bizim tek amacımız, o üç takımdan biri olup, gruptan çıkmak'' yanıtını verdi.

- MANCINI DE ZICO'YA HAYRAN -

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Inter'in teknik direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe'nin iyi ve kuvvetli bir ekip olduğunu söyledi. Mancini maç öncesinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın odasında düzenlediği toplantıda, Fenerbahçe ile ilgili bir soru üzerine, ''Fenerbahçe'yi takip ettik, ama son maçlarında değişik taktikle ve futbolcularla oynadı. Bir takımı mükemmel şekilde tanımak için oynamak gerekiyor. Fenerbahçe, iyi ve kuvvetli bir takım'' dedi.

Zico'nun grupta Inter'i favori gösterdiğinin hatırlatılması üzerine İtalyan teknik adam, ''Zico söylüyorsa doğruluk payı vardır. Kendisi bir efsane. Onunla karşı karşıya oynayabilmek ve onu tanıyabilmek benim için şerefti'' diye konuştu

- 256 MEDYA MENSUBU İZLEYECEK -

Fenerbahçe-Inter maçına basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği bildirildi. Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, karşılaşmayı 33'ü yabancı, toplam 256 basın mensubunun izleyeceği kaydedildi. Karşılaşmayı 19 televizyon, 3 radyo kanalının takip edeceği ifade edildi.

Bu arada, Fenerbahçe-Inter maçı sırasında grupta PSV Eindhoven ile CSKA Moskova takımları arasında yapılan diğer maçla ilgili tüm bilgilerin basın tribünündeki monitörlerden gazetecilerin önüne geleceği kaydedildi. Ayrıca basın mensuplarının, Fenerbahçe-Inter maçının ayrıntılı istatistik bilgilerine monitörlerinden ulaşabilecekleri bildirildi.

- GÖZLER ALEX'TE -

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki ilk maçında bugün Kadıköy'de İtalya'nın Inter takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'nin, rakibine karşı gol yollarında en büyük kozu, kaptanı Alex de Souza olacak.

Sarı-lacivertlilerin, Avrupa kupalarında, mevcut kadrodaki 7 golle en golcü oyuncusu olan Alex, 3. ön eleme turunda Anderlecht ile yapılan 2 maçta da gol atarak, ''Devler Ligi''ne kalma başarısında önemli bir paya sahip oldu. Fenerbahçeliler, son 2 Avrupa kupası maçında rakip fileleri boş geçmeyen Alex'e, bugünki önemli Inter maçında da güveniyor. Fenerbahçe formasıyla Avrupa kupalarında 7 golü bulunan Alex, genel sıralamada 12 gollü Tuncay Şanlı ve 8 gollü Cemil Turan'ın ardından, 7 gollü Aykut Kocaman ile birlikte 3. sırada yer alıyor.

- KADIKÖY BÜYÜSÜ -

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki mücadelesine bugün İtalya'nın Inter takımıyla yapacağı maçla başlayacak Fenerbahçe, iç sahada son maçlarda elde ettiği sonuçlarla Avrupa kupalarında taraftarına güven verdi. Sarı-lacivertli ekip, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çıktığı son 7 Avrupa Kupası maçında yenilgi yüzü görmezken, 4 karşılaşmadan galip, 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki son yenilgisini, yine Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği 2005-2006 sezonunda İtalya'nın Milan takımına karşı 4-0'lık skorla almıştı.

-KADIKÖY'DEKİ SON 7 MAÇ-

Sarı-lacivertlilerin Kadıköy'de yaptıkları son 7 Avrupa kupası maçında aldığı sonuçlar şöyle:

Fenerbahçe-B36 Torshavn.......: 4-0
Fenerbahçe-Dinamo Kiev........: 2-2
Fenerbahçe-Randers............: 2-1
Fenerbahçe-Palermo............: 3-0
Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2-2
Fenerbahçe-AZ Alkmaar.........: 3-3
Fenerbahçe-Anderlecht.........: 1-0

Hiç yorum yok: