14 Eylül 2007 Cuma

Final cumartesi günü

Türkiye, UEFA sıralamasında şu anda bulunduğu 12. sırayı koruması durumunda 2009-10 sezonunda lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılacak.

Yeni düzenleme kabul edilirse Şampiyonlar Ligi'ne kupayı son alan takımın yanısıra, sıralamada ilk üçte yer alan ülkelerden üçer, 4-6. sıradaki ülkelerden ikişer, 7-12. sıradaki ülkelerden ise birer takım direkt olarak katılacak. Ayrıca ilk 16 sırada yer alan ülkelerin kupa şampiyonları iki sezon sonra artık Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayacak. İki turu geçen dört takımla birlikte ön elemeden toplam 10 takım ligdeki 32 ekibi tamamlayacak. Şu anda 25.725 puanla 12. sırada yer alan Türkiye'nin en yakın rakibi Belçika 22.920 puanda. Türkiye sezon sonuna kadar 12. sıradaki yerini koruyabilirse 2008-09 sezonu lig şampiyonunu Şampiyonlar Ligi'ne direkt yollayacak.

FİNAL CUMARTESİ OYNANACAK

Şampiyonlar Ligi'nde final maçları 2010'dan itibaren çarşamba yerine cumartesi oynanacak. UEFA Başkanı Platini, "Hafta okulu olduğu için gençler ve çocuklar maça gelemiyor. Atina'daki son finalde tribünlerde bir tane bile çocuk görmedim. Final cumartesi oynanmalı" dedi.

UEFA Kupası da değişiyor

UEFA Kupası'nda da 2009'dan itibaren son şampiyon, Şampiyonlar Ligi ön elemesinden gelecek 10 takım ve eleme turundan 37 takım olmak üzere toplam 48 takım gruplarda yer alacak. Bu 48 takım dörderli olmak üzere 12 gruba dağıtılacak. Grupta yer alan her takım diğer üç rakibiyle evinde ve deplasmanda birer maç olmak üzere toplam altı karşılaşma oynayacak. Grupta ilk iki sırada yer alan takımlar bir üst tura yükselecek.

Hiç yorum yok: