20 Eylül 2007 Perşembe

Deniz Barış şaşırttı

Geri pas, yan pas görmedik. Aksine dikine gidebilen bir Fenerbahçe vardı.
Böyle bir Fenerbahçe'yi uzun yıllardır izlememiştik. Başka bir gezegenden gelmiş gibiydiler..

Rakibi bekleme yerine pres vardı. Bloklar arası kopukluk yoktu. Topu alan ileriye baktı.. Özellikle sol kanattan yapılan bindirmeler rakibi bunalttı.

Rakip atakları kesen Deniz Barış gitmiş, yerine oyunu başlatan Deniz Barış gelmişti. Çalışkanlığına topla oynamayı da ekledi.

Yan pas yerine ara paslar attı. İnterli oyuncuları topla geçerek ileriye paslar attı. Onu daha önce bu şekilde izlememiştik.

Deniz'in bu tarzı Fenerbahçe'nin topu ayağında daha çok tutmasına ve Alex'in oyun kurmasına yardımcı oldu. Top kayıpları da yok denecek kadar azdı..

Lig maçlarında mahkum oynayan bir takım nasıl olur da rakibe neredeyse pozisyon vermeden İtalya'ya yollayabilir? Zico bu sorunun cevabını mutlaka araştırmalıdır.

Saraçoğlu'nda destan yazan futbolcuların performansına bir göz atalım:

Volkan: Net gol pozisyonunda yakalanmadı.. Bir köşe vuruşunda boşa çıktı, arkadaşları hatasını telafi etti..

Önder: Savunmada diri ofansif yönü zayıftı. 87. dakikada Crespo'nun kale ağzındaki son vuruşuna kendini atarak maçı döndürdü.

Edu ve Lugano: Kademeye iyi girdiler. çok hızlı forvetlere karşı oynamanın zorluğunu zaman zaman yaşadılar ama sonuç itibariyle iyiydiler. Duran toplarda tehlike yarattılar.

Carlos: İkinci yarı daha iyi gözüktü.. Topla diriplingleri ve kritik savunma müdahaleleri ile arkadaşlarına güven verdi.

Deivid: Hırslı ve aktifti. Her hücumda gözüktü. Fizik yetersizliğini tekniğiyle kapamasını biliyor. Attığı gol harikaydı..

Aurelio: Fener'in istikrar abidelerinden.. Bir Aurelio klasiği daha izledik. Orta sahada rakibin oyun kurmasını engelledi. İlk oyun kurgusu onun ayağından başladı.

Deniz: Orta sahanın hamalı.. Takımın erlerinden.. Fiziki dayanıklığına ilave bu maçta tekniğini de konuşturdu. Dikine oynadı ve yan pastan kaçındı..

Vederson: Gel de Zico'ya hayıflanma.. Lig maçlarında bile oynamayan oyuncu böylesi maçtan başarıyla çıktı. Tekniği ve yerinde müdahaleleriyle dikkat çekti. Sol ayağı çok kuvvetli. Sol kanadı Carlos'la birlikte kapattı.

Alex: Sahanın en iyilerindendi. Yere sık sık düşen Alex bu kez ayaktaydı. Bunda rakibin onu serbest bırakmasının payı etkili oldu.

Kezman: Fener'de tek sırıtan oyuncu oydu diyebiliriz.. Rakiple boğuştu ama yetersizdi. Sık sık faul yapmak zorunda kaldı. Gol noktalarında istenilen yerde olamadı..

Hiç yorum yok: