17 Eylül 2007 Pazartesi

Marsilya'da kriz!

Şampiyonlar Ligi maçında Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Fransa'nın Olimpik Marsilya takımı, kelimenin tam anlamıyla çok kötü bir sezon yaşıyor. Son olarak haftasonu evinde Toulouse'a boyun eğen Marsilya'da, Teknik Direktör Albert Emon'un geleceği tartışılmaya başlandı.

Ligue 1'da oynanan 8 maçta alınan 3 yenilgi, 4 beraberlik ve sadece 1 galibiyet, Fransa'nın tartışmasız en popüler futbol kulübü Marsilya'da ortalığı karıştırdı. Son yenilginin ardından önce tribünlerin yoğun protestosu, ardından da gazetecilerin "İstifa edecek misiniz?" sorularıyla karşılaşan Teknik Direktör Albert Emon, Beşiktaş maçından hemen önce takımdan ayrılmasının kesinlikle söz konusu olmayacağının altını çizerek, "Mücadeleyi bırakacak değilim. İşleri yoluna koymak için henüz kaynaklarım var. Savaş, Salı günü Vélodrome'da (Marsilya'nın stadı)" şeklinde konuşarak tüm futbol kamuoyunu Beşiktaş karşılaşmasına yönlendirdi.

Bu arada teknik direktörün istifasının istenmesiyle ilgili bir değerlendirmede bulunan futbolculardan Julien Rodrgiuez, "Durumu kurtarmak için iyi sonuçlar alması gereken takımdır. Hocayı kovduğumuzda, kimsenin başı göğe ermeyecek. Özellikle de futbolcular..." diye konuştu.

Marsilya'nın ünlü golcüsü Djibril Cissé ise, Teknik Direktör Emon'un muhtemel bir istifası için "Açıkçası bu beni şoke eder. Bizim için savaşan harika bir insan" ifadelerini kullandı.

L'EQUİPE: "EMON GİTTİ, FERNANDEZ GELDİ"

Öte yandan Fransa'nın ünlü spor gazetesi L'Equipe'e göre Albert Emon'un bileti, Toulouse maçının ardından resmen kesildi. Gazete, Emon'un Beşiktaş maçının ardından gönderileceğini öne sürerken, Marsilya'nın yeni hocasının, şu anda Auxerre'i çalıştıran Jean Fernandez olacağını yazdı.

Bu arada Teknik Direktör Albert Emon, Beşiktaş maçı için 20 kişilik bir kadro belirledi. Kadroda Carrasso ve Fiorese sakatlıkları, Zubar'sa kart cezası nedeniyle yeralmıyor. İşte Marsilya'nın Beşiktaş maçı için belirlediği 20 kişilik ekip:

- Kaleciler : Mandanda, Hamel

- Savunma : Bonnart, Givet, Rodriguez, Taiwo, Faty

- Orta saha : Nasri, Cana, Cheyrou, Ziani, Zenden, Valbuena, Oruma, Gragnic

- Hücum : Niang, Cissé, Arrache, Moussilou

Hiç yorum yok: