17 Eylül 2007 Pazartesi

Sağlam'ın Devler Ligi heyecanı

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla yapacağı karşılaşmada, teknik direktör Ertuğrul Sağlam da Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonunda ilk kez görev alacak olmanın heyecanını yaşayacak.

Siyah-beyazlı takımı, ön elemelerden Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne taşıyan Sağlam ayrıca, Beşiktaş'ın başında gruplarda mücadele edecek ilk Türk teknik adam unvanını da alacak. Beşiktaş, daha önce Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 3 kez yer alırken, bu ligin heyecanını 3 yabancı teknik adamla yaşamıştı.

Ligdeki ilk mücadelesini 1997-98 sezonunda yapan ''Kara Kartallar''ın başında Galli teknik adam John Benjamin Toshack bulunuyordu. Siyah-beyazlı ekip, Toshack yönetiminde 6 maçta 2 galibiyet ile 4 yenilgi alarak 6 puan topladı ve grup maçlarını 3. sırada bitirdi.

2000-2001 sezonunda bir kez daha Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılan Beşiktaş'ın başında bu sefer İtalyan çalıştırıcı Nevio Scala vardı. Scala yönetiminde başarısız sonuçlar alan siyah-beyazlı takım, 6 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi sonrası 4 puanla son sırada grubu tamamladı.

-EN ÇOK PUANI LUCESCU TOPLADI-

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en çok puan topladığı dönem ise Rumen teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde oldu. 2003-2004 sezonunda adını bir kez daha gruplara yazdıran ''Kara Kartallar'', 6 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi alırken, topladığı 7 puanla bir kez daha 3'üncülüğü elde etti.

Hiç yorum yok: