21 Eylül 2007 Cuma

Zico büyük maçları seviyor

Kulübün kuruluşunun 100. yılında teknik direktör Zico ile Turkcell Süper Lig'de şampiyon olan Fenerbahçe, Brezilyalı çalıştırıcısının yönetiminde çıktığı önemli maçlarda genelde başarılı sonuçlar aldı.

Turkcell Süper Lig'de geçen sezon derbi maçlarda hiç kaybetmeyen Fenerbahçe, Brezilyalı çalıştırıcısıyla Avrupa kupası maçlarında ortaya koyduğu etkili performansıyla dikkat çekti.

Geçen sezon ligin zayıf rakiplerine çok sayıda puan kaptıran, bu sıkıntısını bu sezonun ilk haftalarındaki maçlarda da çözemeyen sarı-lacivertliler, güçlü rakipleri karşısında daha iyi performans ortaya koydu.

2006-2007 sezonunda, ligde derbi maçlarda Beşiktaş'a karşı 1'er galibiyet ve beraberlik alan Fenerbahçe, Galatasaray'a karşı 2 maçta da kazandı.

Beşiktaş'a karşı sezonun ilk maçında sahasında 0-0'lık eşitliği bozamayan sarı-lacivertliler, şampiyonu belirleyecek gözüyle bakılan BJK İnönü Stadı'ndaki önemli mücadeleyi 1-0 kazanarak sevinen taraf oldu.

Sarı-lacivertliler, yine geçen sezonun ilk yarısındaki maçta Kadıköy'de 2-1 yendikleri Galatasaray karşısında, bir hafta önce 2006-2007 sezonu şampiyonluğunu ilan etmesine rağmen Ali Sami Yen'deki mücadelede rehavete kapılmayıp, aynı skorla galip ayrılmasını bildi.

Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Beşiktaş'a elenerek Türkiye'de önemli bir organizasyonda olumsuz sonuç alan sarı-lacivertliler, 2007-2008 sezonu öncesi Süper Kupa mücadelesinde ise siyah-beyazlı ekibi yenerek kupanın sahibi oldu.

-İTALYANLARA KARŞI KAZANDI-

Sarı-lacivertliler, teknik direktör Zico yönetiminde güçlü İtalyan ekiplerle yaptığı 2 karşılaşmayı da kazandı. Geçen sezon Serie A'da üst sıralarda yer aldığı haftalarda Palermo'yu UEFA Kupası (H) Grubu'ndaki maçta 3-0 yenen Fenerbahçe, bu sezon ise Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki rakibi, geçen sezonun İtalya şampiyonu FC Inter karşısında da 1-0 kazanmasını bildi.

Geçen sezon UEFA Kupası'nda 3. tura kadar devam eden Fenerbahçe, grup maçlarında İngiltere'nin Newcastle United ve İspanya'nın Celta Vigo takımlarına 1-0'lık skorlarla yenildiyse de sergilediği futbolla beğenildi. Bu sezon lig maçlarında sergilediği etkisiz performansa rağmen Avrupa kupaları mücadelesine iyi başlayan sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Anderlecht sınavlarından da başarıyla geçti.

Hiç yorum yok: