17 Eylül 2007 Pazartesi

Sağlam'dan Fransızlar'a iki gol

Beşiktaş, Olympique Marsilya takımıyla yarın oynayacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu ilk maçıyla birlikte futbolda Fransız takımlarıyla 5. kez karşı karşıya gelecek.

Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında Fransız ekipleri ile daha önce oynadıkları 4 maçta, 1 galibiyet, 2 yenilgi, 1 de beraberlik aldı. ''Kara kartallar'' bu maçlarda rakip filelere 6 gol atarken, kalesinde 7 gol gördü. İlk olarak 1994-95 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda Fransa'nın Auxerre takımıyla eşleşen siyah-beyazlılar, İstanbul'da 2-2 berabere kaldığı rakibine deplasmanda 2-0 yenilerek elendi.

Beşiktaş, son olarak Fransa'nın Paris Saint Germain takımıyla Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında karşılaştı. 1997-98 sezonunda (B) Grubu'ndaki ilk maçı İstanbul'da 3-1 kazanan Beşiktaş, rövanşta ise 2-1 yenildi.

-ERTUĞRUL SAĞLAM'DAN 2 GOL-

Beşiktaş'ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlıların daha önce Fransız takımları ile yaptığı maçlarda futbolcu olarak da görev aldı. Auxerre ile yapılan ve 2-2 berabere sonuçlanan Kupa Galipleri Kupası maçında, Ertuğrul Sağlam 1 gole imza atarken, diğer gol ise Mehmet Özdilek'ten gelmişti.

Ertuğrul Sağlam, Paris Saint Germain ile İstanbul'da oynanan ve 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sona eren maçta da takımı adına 1 gol kaydetti. Diğer 2 golü ise Oktay Derelioğlu atmıştı.

Hiç yorum yok: