20 Eylül 2007 Perşembe

Fenerbahçe kaleye şutta ilk 3'te!

Fenerbahçe, İngiliz temsilcisi Chelsea ve İtalyan temsilcisi Milan'ın ardından Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplardaki ilk maçların ardından, rakip kaleyi en çok yoklayan üçüncü takım oldu.





G Grubu'ndaki ilk maçında sahasında İtalya'nın güçlü ekibi Inter'i 1-0 yenen sarı-lacivertli takımın, rakibi önünde etkili bir futbol sergilediği karşılaşmadaki hücum zenginliği maçın istatistiklerine de yansıdı.

Fenerbahçe, B Grubu'nda Rosenborg ile 1-1 berabere kalan Chelsea ve D Grubu'nda Benfica'yı 2-1 yenen Milan'ın ardından, rakip kaleye en çok şut atan üçüncü takım oldu.

Rakip kaleye toplam 29 şut atan Chelsea'nin kaleyi bulan isabetli şutu 5, toplam 21 şutu bulunan Milan'ın kaleyi bulan isabetli şutu 10 olurken, toplam 20 şut çeken Fenerbahçe, rakip kaleye 7 isabetli şut gönderdi.

Bu arada gruplardaki ilk maçların ardından kaleye en çok isabetli oynayan takım Roma oldu. Toplamda 16 şut atan İtalyan ekibin 11 şutu kaleyi buldu. Roma'yı, 10 isabetli şutla Milan, 9'ar isabetli şutla Real Madrid ve Barcelona takip etti.

İlk maçların ardından rakip kaleye en az şutu A Grubu'nda deplasmanda Porto ile 1-1 berabere kalan Liverpool attı. Toplamda 2 şutu bulunan İngiliz ekibinin kaleye isabetli 1 şutu golle sonuçlandı.

İngiltere temsilcisinin ardından ilk maçlarda, şut zenginliği açısından en kötü performansları toplam 5'er şutla A Grubu'nda deplasmanda Olympique Marsilya'ya 2-0 yenilen Beşiktaş ve Barcelona'ya 3-0 yenilen Olympique Lyon sergiledi. İki ekibin de kaleye isabetli 1'er şutu bulunuyor.

Hiç yorum yok: