17 Eylül 2007 Pazartesi

Bir tek Chelsea'yi devirdi

Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda yarın ilk maçını Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla yapacak Beşiktaş, ''Devler Ligi''nde 2. deplasman galibiyetinin peşine düştü.

Daha önce 3 kez bu ligde yer alan siyah-beyazlı takım, yaptığı toplam 9 deplasman mücadelesinde şu ana kadar sadece bir galibiyet alabildi. Deplasman karşılaşmalarında genelde başarılı olamayan Beşiktaş, yarınki rakibi Olympique Marsilya'yı yenerek, ligde 2. deplasman galibiyetini yaşamak istiyor.

Ligde ilk kez 1997-98 sezonunda mücadele eden ''Kara Kartallar'', grubunda yaptığı 3 deplasman maçından da mağlup ayrıldı. 2000-2001 sezonunda bir kez daha Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yer alan siyah-beyazlı takım, yine 3 deplasman maçını yitirdi.

-İLK VE TEK GALİBİYETİ CHELSEA'DEN ALDI-

Beşiktaş, ''Devler Ligi''ndeki ilk 2 sezonunda yaptığı toplam 6 deplasman maçında da yenilirken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şimdiye dek ilk ve tek deplasman galibiyetini ise İngiltere'nin Chelsea takımı karşısında aldı.

2003-2004 sezonunda bir kez daha Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne çıkan siyah-beyazlı takım, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde, İngiltere'nin dünyaca ünlü takımı Chelsea ile deplasmanda yaptığı karşılaşmayı Sergen Yalçın'ın 2 golüyle 2-0 kazanarak, ligdeki ilk deplasman galibiyetini elde etti.

Beşiktaş ayrıca bu dönemde İtalya'nın Lazio takımıyla deplasmanda 1-1 berabere kaldı ve dış sahada 1 galibiyet, 1 beraberlik alıp, 4 puan toplayarak deplasmanlardaki en başarılı dönemini yaşadı.

Hiç yorum yok: