29 Eylül 2007 Cumartesi

Brezilyalı istilası!

Türkiye, Avrupa'da en az yabancı futbolcu oynatan ülkelerin başında geliyor. Avrupa'nın birçok ünlü kulübü, serbest dolaşım nedeniyle kadrolarında 15-20 futbolcu bulundururken bu rakam ülkemizde 6+1'le sınırlı.

Yabancı futbolcular arasında en çok ilgi çekenler ise Brezilyalılar. Tam 564 sambacı, Avrupa liglerinde top koşturuyor. Brezilyalıların Türkiye kolonisi Avrupa'da 5. sırada. En çok Brezilyalı futbolcu Fransa Ligi'nde ve sayıları da 64. Fransa'yı İtalya 55, İspanya 53, Portekiz 41 ve Türkiye Ligi 40 Brezilyalı ile izliyor.

Kare asta Carlos var

Diğer kıtalara gelince... Afrika'da 41, Asya'da 5, Kuzey ve Orta Amerika'da 9, Okyanusya'da 5 Brezilyalı futbolcu top koşturuyor.

Brezilyalıların kare ası ise şöyle: Kaka (Milan), Ronaldo (Milan), Ronaldinho (Barcelona) ve Roberto Carlos (Fenerbahçe).

Şampiyonlar Ligi'nde lisanslı 773 futbolcudan 100'ü Brezilyalı. Üstelik, UEFA'da adları bildirilmeyen İnterli Adriano ve Cesar ile Milanlı Pato bu listeye dahil değil.

Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden F.Bahçe ve Beşiktaş'ta toplam 9 Brezilyalı futbolcu bulunuyor. Sarı lacivertlilerde Alex, Roberto Carlos, Edu, Deivid, Vederson ve Aurelio; siyah beyazlılarda ise Bobo, Nobre ve Ricardinho listede yer alan Brezilyalılar.

Avrupa'yı istila ettiler!

Avrupa'da bünyesinde en çok Brezilyalı futbolcu bulunduran takım Sporting Lizbon. Kadrosunda 7 sambacı bulunan Portekiz temsilcisini, 6'şar Brezilyalı ile F.Bahçe, CSKA Moskova, Milan, Porto, Shakhtar Donetsk ve Roma takip ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde 149 Güney Amerikalı lisanslı oyuncu forma giyiyor.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Arjantinlilerin sayısı da 32. F.Bahçe'nin rakibi İnter bünyesinde en çok Arjantinli barındıran takım. 7 Arjantinli futbolcu; Zanetti, Crespo, Burdisso, Cambiasso, Samuel, Solari ve Cruz. Beşiktaş'ın kadrosunda da iki Arjantinli futbolcu; Delgado ile Higuain bulunuyor.

Hiç yorum yok: