17 Eylül 2007 Pazartesi

"İyi futbol, iyi sonuç"

Avrupa Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda yarın akşam Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla karşılaşacak olan Beşiktaş'ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Marsilya karşısında iyi futbol oynayıp iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi.

Sağlam, düzenlediği basın toplantısında, sezon başında belirledikleri hedefler doğrultusunda Şampiyonlar Ligi'ne 4 yıl aradan sonra katılabilmenin çok büyük önem taşıdığını hatırlatarak, "Katılmaktan daha ziyade ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde başarıyla temsil etmek ve camiamızın bu başarılarla övünmesini sağlamak çok önemlidir. Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçta alacağımız sonuç, diğer grup maçlarına ümit aşılaması açısından önem taşıyor. Marsilya karşısında iyi futbol oynayıp sahadan iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz. Rakibimizin ligdeki konumu bizi hiç ilgindirmiyor. Marsilya'nın iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Bu maçı da ligden farklı bir havada oynayacaklarının farkındayız. Zor bir maç oynayacağız. Umudumuzu bundan sonraki karşılaşmalara taşıyacak bir sonuç alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"BİR PUAN İÇİN GELMEDİK"

Kazanmak için mücadele edeceklerini vurgulayan Sağlam, "Buraya 1 puan için gelmedik. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Savunmadaki tedbirlerimizi de alacağız. Ama tek amacımız kazanmak olacak. Futbolun iki yönü var. Gol atmak isterken yememeniz de gerekir. Biz futbolun bu iki yönünü de uygulayacağız. İlla kazanmamız gereken bir maç değil. Onun için de çok büyük bir risk almayacağız. Futbolda her türlü sonuç olabilir ama ben bu aşamada kaybetmeyi telaffuz bile etmek istemiyorum" dedi.

Marsilya'daki problemlerin kendisini ilgilendirmediğini kaydeden Sağlam, Fransız ekibin kaliteli oyunculara sahip olduğunu hatırlatarak, "Bizim hiç bir zaman rakibe önlem alarak kendi oyun anlaşından taviz veren bir yapımız olmadı. Takımlarındaki oyuncuların hepsi çok önemli. Ama biz birer birer futbolculara önlem almaya kalkarsak oyun oynayamayız" ifadelerini kullandı.

Yoğun bir dönemden geçtiklerinin altını çizen Sağlam, bütün oyuncularının kendisi için çok önemli olduğunu dile getirerek, her maçta farklı oyunculara görev verebileceğini söyledi.

TARİH TEKKERÜR EDER Mİ?

Futbolculuğu döneminde ilk Şampiyonlar Ligi maçını Fransız takımlarından PSG'ye karşı oynadığını hatırlatan Sağlam, kendisinin de gol attığı bu maçı kazandıklarını hatırlattı. Sağlam, antrenörlüğü döneminde de ilk olarak karşılaştıkları Fransız ekibi Olympique Marsilya kaşsında da tarihin tekerrür etmesi temennisinde bulundu.

"HİGUEN VE DİATTA UYUM SAĞLADI"

Higuen ve Diatta'nın da genel anlamda takıma uyum sağladığını belirten Sağlam, Bobo'nun da herhangi bir sağlık probleminin olmadığını sözlerine ekledi.
Beşiktaş'ın Fransız futboolcusu Eduard Cisse ise, hem Beşiktaş'ın hem de Olympique Marsilya'nın Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmasını diledi. Her iki takımın da güçlü olduğunu kaydeden Fransız futbolcu, "Belli bir süredir iki takım da Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmemiş. İkisi de kazanmak zorunda. Marsilya zor bir dönemden geçiyor. İyi bir mücadele ve iyi bir maç olacak" dedi.
Fransız basın mensuplarının Beşiktaş ve Türk futbolu ile ilgili sorularını cevaplayan Cisse, şöyle konuştu:

"Türkiye'de çok teknik ve ofansif amaçlı futbol oynanıyor. Benim hissettiğim, önemli olan defanstan çok atak yapmak. İlk dakikadan son dakikaya kadar bütün takımlar gol atmak istiyor. Türkiye'de en büyük taraftar topluluğunun bizim olduğunu gözlemliyorum. 1. dakikadan 90. dakikaya kadar öyle bağırıyorlar ki yanımızdaki arkadaşımızı duyamıyoruz. Bence rövanş maçına gelin ve görün."

Hiç yorum yok: