17 Eylül 2007 Pazartesi

Kartal, Fransa'ya uçtu

Avrupa Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında deplasmanda Fransa'nın Olimpic Marsilya takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, öğlen saatlerinde özel bir uçakla Fransa'ya gitti.

Siyah-beyazlı kafilede sakatlığının tedavisi süren Gökhan Zan ile cezalı olan Ali Tandoğan yer almadı. Hareket öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklamada bulunan Genel Menajer Sinan Engin, Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü Olimpic Marsilya ile zorlu bir maç oynayacaklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü Olimpic Marsilya ile zorlu bir maça çıkacağız. Bu maça daha moralli çıkmak istiyorduk, ancak dün Ankara'da oynadığımız Ankaraspor maçında hakem adına talihsiz bir gece yaşandı. Biz hakem camiasından özür bekliyoruz. 2 puanımızın gasp edildiğini düşünüyoruz. Bundan sonra hakem arkadaşlarımız daha dikkatli olmalı, bu kadar kolay bir bayrak kaldırılmaz, düdük çalınmaz. Şampiyonluk yarışında önemli 2 puan kaybettik. Biz kimseden yardım istemiyoruz. Sadece hakemlerimiz gördüğünü versinler. Olmayan bir şeyin, neyin bayrağını kaldırıyor, neyin düdüğünü çalıyor? Bu konuda üzgünüz. Maçtan sonra sakin konuştuk. Biz ne zaman, kiminle nasıl konuşacağımızı çok iyi biliyoruz. Daha değişik yollarla telefonla da bunu yapabiliriz. Bundan sonra Beşiktaş maçını yönetecek hakemler çok daha dikkatli olsunlar, gözlerini çok iyi açsınlar. Bundan sonra hata kabul etmiyoruz. Bundan sonra tavrımız daha sert olur" diye konuştu.

Hakem camiasının acilen özür dilemesi ve hemen bu hatayı kabul etmesi gerektiğini söyleyen Engin, "Maçtan sonra hakem çok üzgündü, hakem odası da cenaze evi gibiydi. Böyle hadiselerin bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Bu işin takipçisiyiz. Bir daha söylüyorum, hakem camiası acilen özür dilemeli ve yanlış bir düdükle Beşiktaş'ın 2 puanının alındığını kabul etmesi lazım. İnşallah böyle bir hata yaşanmaz. Yaşanırsa biz de ona göre önlemlerimizi alacağız" dedi.

ÖNER: "BEŞİKTAŞ CAMİASININ HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYİZ"

Genel Sekreter Kenan Öner ise, Ankaraspor maçında çok iyi oynamadıklarını, ama futbolda atılan golün neticeyi belirlediğini belirterek, "Biz Ankaraspor maçında iyi oynamadık. Ama futbolda iyi oynanıp oynamamak değil, atılan gol neticeyi belirler. Biz 90+2'de golü bulduk, hakem net golümüzü çok yakın olmasına rağmen vermedi. Hakemin bu golü vermeyişinin nedenini bir türlü anlayamadık. Hakemlik yürek işidir, yüreğin yoksa hakemlik yapmayacaksın. Geçen yıl Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nda yaptığımız ve tur atladığımız maçtan sonra sanki suç işlemiş gibi hakem camiasının üzerimizde bir baskısı var. Birçok maçta haksızlığa uğradık ama Türk futbolunun iyiye gitmesi açısından bugüne kadar çok ses çıkartmadık. Ancak Beşiktaş camiasının kükremesi çok farklı olur. Beşiktaş camiası yumruğunu masaya vurursa çok farklı olur. Geçmişte birçok değerli hakemimiz Beşiktaş'a istemeyerek yaptıkları hatalar yüzünden hakemliği bırakmak zorunda kaldılar. Bu iki puan, yıl sonunda şampiyonluğu etkilerse bunun hesabını kim verecek?

Vedat Yüksel, bunun hesabını Beşiktaş camiasına verebilecek mi? Bu konunun takipçisi olacağız. Bu haftaki maçta bunu en iyi şekilde protesto edeceğiz. Federasyon da kendisine çeki düzen vermeli. Biz sahada ayrıcalık istemiyoruz, adalet istiyoruz. Hakem adil olsun yeter. Böyle şeylere bundan sonra müsaade etmeyeceğiz. Başkanımızın da maç sonrası yaptığı açıklamaların sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

Beşiktaş'ın mücadele ettiği her kulvarda hedefe koştuğunu ifade eden Öner, "Biz her kulvarda hedefe koşuyoruz. Bu nedenle bizi engellemek için bazı komplolarla karşılaşıyoruz. Bu komploların arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız. Yurtdışında da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi'nde Olimpic Marsilya ile oynayacakları maç için Fransa'ya ümitli gittiklerini belirterek, "Grubumuzda Liverpool haricindeki diğer takımlar arasında güç dengesi eşit. Gruptan çıkmayı hedefliyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde Türk futbolunu ve Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil edeceğiz. İyi bir neticeyle İstanbul'a döneceğiz" dedi.

Siyah-beyazlı ekibin Fransa'ya giden kafilesinde şu futbolcular yer alıyor: "Rüştü, Hakan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Baki, İbrahim Kaş, Koray, Ricardinho, Serdar Kurtuluş, Delgado, Tello, İbrahim Akın, Mehmet Yozgatlı, Serdar Özkan, Nobre, Burak, Atilla, Diatta, Cisse ve Higuain."

Hiç yorum yok: