21 Eylül 2007 Cuma

Yükselen yıldız Deivid

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda İtalya'nın FC Inter takımını 1-0 yendiği ilk maçın tek golünü atan Deivid de Souza, sarı-lacivertli takımın bu sezon yükselen yıldızı oldu.

Geçen sezon çok eleştiri alan ve sezon sonunda gönderileceği şeklinde haberler de çıkan Deivid, Fenerbahçe için büyük önem taşıyan Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde FC Inter maçında attığı golle takımının lige 3 puanla başlamasında büyük rol oynadı.
Teknik direktör Zico'nun eleştirilere rağmen sürekli oynattığı Deivid, bu sezona daha iyi başladı. Lig öncesi hazırlık maçlarında 4 gol atan Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe'nin 2-1 kazandığı TFF Süper Kupa maçında da Beşiktaş'a 1 gol atmıştı. Turkcell Süper Lig'de bu sezon 4 maçta 248 dakika forma giyen Deivid, ligde henüz gol atamadı.

-GEÇEN SEZON ŞAMPİYONLUĞU GETİREN GOLÜ ATTI-

Deivid de Souza, geçen sezon Fenerbahçe'deki ilk yılında Trabzonspor maçında şampiyonluğu getiren golü atmıştı. Ligin 32. haftasında sarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle İzmir'de yapılan ve 2-2 berabere biten maçta 84. dakikada Fenerbahçe'nin beraberlik golünü atan Deivid, takımının maç sonunda, ligin bitimine 2 hafta kala, 100. yılında şampiyonluğunu ilan etmesini sağlamıştı.

Deivid, geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nda 6, UEFA Kupası'nda 1 ve Turkcell Süper Lig'de ise 6 gol kaydetmişti.

Hiç yorum yok: